Kuzey Kıbrıs’ın yüzölçümü olarak en büyük bölgesi olan İskele bölgesinde, özellikle doğal güzellikler bakımından mutlaka görmeniz gereken yerler vardır. İskele bölgesinde gezilip görülecek yerleri sizin için aşağıya sıraladık:

Apostolos Andreas Manastırı: Apostolos Andreas Manastırı, Kıbrıs’ın en doğusunda bulunmaktadır. Hıristiyanlık dininde İsa’nın havarilerinden biri olan Andreas, deniz yoluyla Kutsal Topraklar’a ve Kudüs’e giderken, yolda başgösteren su sıkıntısından dolayı, bugünkü manastırın bulunduğu yere çıkar. Bastonunu, bugün bulunan çeşmeye vurmasıyla su fışkırmaya başlar. 15. yüzyılda ilk olarak bir şapel inşa edilir ve 19. yüzyılda manastırın inşası biter. 2003 yılında sınır kapıları açılana kadar Manastıra pek bir ziyaret yoktu. Sonrasında ise her geçen gün ziyaretçilerin sayısı artmaktadır. Özellikle Kıbrıs Ortodoks Rumları için çok büyük öneme sahip Manastır’da düzenli olarak Ayinler (özellikle 15 Ağustos ve 30 Kasım) de düzenlenmektedir.

Kantara Kalesi: Dağ kalelerinden en doğuda olanıdır. Kıbrıs’ın kuzey kıyısıyla Mesarya Ovası’nı kontrol etmek için inşa edilmiştir. Kesin inşa tarihi bilinmemekle beraber, Bizanslılar tarafından Arap saldırlarının sona erdiği 965 yılından sonra yapıldığına inanılmaktadır. 1489 yılında Kıbrıs’ın Venedikliler tarafından işgal edilmesine kadar Kale önemini korudu. Ancak diğer dağ kaleleri olan St. Hilarion ve Buffavento ile birlikte Kantara Kalesi de Venedikliler’in Kıbrıs’taki egemenliği ile birlikte önemini kaybetti. Kale terk edildikten sonra 1914 yılında özüne sadık kalınarak restore edilmiştir.

Altın Kumsal: Kıbrıs’ın en doğusunda yer alan Alın Kumsal (Golden Beach) Kıbrıs’ın tartışmasız en güzel kumsalıdır. Iki farklı sahilden oluşan Altın Kumsal yaklaşık 3.7 km uzunluğundadır. Bir çok ünlünün de uğrak yeri olan Altın Kumsal’da “Victoria Secret” mankenlerinin fotoğraf çekimi de yapılmıştır. Dünyanın en güzel 10 sahilinden biri olduğu söylenen Altın Kumsal’da denize girmek bambaşka bir keyif vermektedir.

Karpaz Gate Marina:  Kıbrıs’ın doğusunda bulunan Yenierenköy köyünün çıkışında bulunan Karpaz Gate Marina, 137.000 m2’lik alanda kurulmuştur. Minimum 4 metre su derinliği bulunan Marinada 300 bağlama yeri bulunmaktadır. Uzunluğu 55 metreye kadar olan yatlar için 16 adet bağlama yeri bulunmaktadır. Sağlam bir güvenlik sistemi ile donatılan Marinada, özel depolama alanları, golf araçları, içilebilir su, tek ve 3 faz elektrik, pis su tankı deşarj istasyonu, kablosuz internet, bakım-onarım gibi hizmetler mevcuttur. Bakım-onarım için hizmet veren 300 tonluk gezer vinç bölgedeki en kapasiteli vinçtir.

Zafer Burnu: Kıbrıs’ın en doğu ucu olup Beşparmak Dağlarının bitiş noktasıdır. Eğer Karpaz Yarımadasına gelmişseniz mutlaka Zafer Burnu’na gidip muhteşem manzarayı görmeli ve bir hatıra fotoğrafı çekilmelidir. Zafer Burnundan yaklaşık 3-4 km ileride bulunan Fener Adası, çok özel ve nesli tükenmekte olan bir kırlangıç türüne ev sahipliği yapar. Fener Adasına ve civarında bulunan irili ufaklı adalara çıkmak, doğal dengeyi bozmamak adına yasaklanmıştır.