Kuzey Kıbrıs turizminin en çekici noktası olan Girne bölgesinde mutlaka görmeniz gereken yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Saint Hilarion (Aziz Hilaryon) Kalesi: Tam olarak kalenin yapım yılı bilinmemekle beraber MS 9. yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edildiği söylenmektedir. Beşparmak Dağları üzerinde bulunan üç kaleden en batıda konuşlanan kaledir. Kıbrıs’ı olası Arap saldırılarına karşı korumak için inşa edilen kale deniz seviyesinden yaklaşık 700 metre yukarıya inşa edilmiştir. 15. yüzyıl sonlarında Venedikliler’in Adayı ele geçirmesiniden sonra boşaltılan kale bugün turistlerin ziyaretine açık haldedir. Kale içerisinde bulunan “Kraliçe Penceresi” mutlaka görülmesi gereken bir yerdedir. Kalenin en tepesine yürüyerek çıkmak yaklaşık 45 dakika almakla berbaer tepeden izleyeceğiniz muhteşem Girne manzarası bütün yorgunluğunuzu alacaktır. Kaleye çıkacak olanlar yanlarına suyunu ve şapkasını almalıdır.

Bellapais Manastırı: Girne şehir merkezine 10 dakika mesafede Beylerbeyi köyünde bulunan manastırın temelleri MS 12. yüzyılda Roma döneminde atılmış ve Gotik mimarinin izlerini taşımaktadır. Manastırdan günümüze kalan en önemli yapı kilisedir. Girne manzarasına sahip manastırda belli zamanlarda klasik müzik konserleri ve çeşitli müzik festivalleri yapılmaktadır. Girne’ye gidenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir.

Bufavento Kalesi: Beşparmak Dağlarında denizden 950 metre yükseklikte bulunan kale, diğer dağ kaleleri olan St. Hilarion ile Kantara kalelerinin en yüksek ve en küçüğüdür. Kalenin tam yapım yılı bilinmemekle beraber Bizans devrinde yapıldığı ve Lüzinyan döneminde de son halini aldığı bilinmektedir. “Rüzgara Baş Eğmeyen” anlamına gelen kalede 101 oda bulunmaktadır ve kayıp odayı bulanın bir defineye ulaşacağına inanılır.

Mavi Köşk: İtalyan kökenli Rum ve aynı zamanda Ortadoğu’nun en büyük silah tüccarlarından olan Paulo Paolides tarafından 1957 yılında inşa edilen Mavi Köşk dışardan bakıldığında hiç bir şekilde görülmeyen, buna karşın her tarafa hakim bir konumdadır. Köşkün içinde paha biçilmez tablolar, biblolar, içki dolapları, el işi İran halıları gibi sanatsal değeri yüksek eserler olmakla beraber bunların içerisinde en değerlisi paha biçilmez Meryem Ana Tablosudur. Içinde altın bulunan tablonun en önemli özellği ise odanın neresinden bakarsanız bakın elleri, dizleri, ayak uçları ve gözlerinin size bakmasıdır. Köşkte bulunan ve bayan misafirler için yaptırılan süt havuzuna zamanında Sophia Loren de gidip süt banyosu yapmıştır. Paolides 1974 Mutlu Barış Harekatından sonra Kıbrıs’tan İtalya’ya kaçmış ve bir mayfa toplantısında öldürüldüğü 1986 yılına kadar Köşk’ün bakım masraflarını karşılamıştır. Bir çok esrarengiz ve muhteşem sürprizlerin sizleri beklediği Mavi Köşk, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 09:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Mavi Köşk, Girne-Güzelyurt dağ yolunda bulunan Çamlıbel beldesinde araçla Girne’ye 45 km mesafede bulunmaktadır.

Girne Kalesi: Girne şehir merkezinde, Girne Limanında bulunan kale 600’lü yıllarda Arap-İslam akınlarından korunmak için Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir. Şehir ile özdeşlenen kale mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Kaleye giriş bir hendek vasıtasıyla olmaktadır. Kale içerisinde 11. yüzyılda yapıldığına inanılan bir Bizans Kilisesi olan St. George Kilisesi ve 1570 yılında Kıbrıs’ın Osmanlı fethinde şehit olan Osmanlı Amirali Cezayirli Sadık Paşa’nın lahiti bulunmaktadır. Kalenin içerisinde Girne açıklarında ele geçen ve en eski batıklardan olan Batık Gemi Müzesi ve arkeolojik kazılardan elde edilen çeşitli eserler sergilenmektedir. Kale içerisinde bulunan Lüzinyan Kulesi, Sarnıç, Zindanlar, Venedik Kulesi, Kırnı Mezarları ve Akdeniz Mezar Kazısı da mutlaka görülmelidir. Kıbrıs’a geldiğiniz zaman gezilecek yerler listenizin en üst sıralarına yazmanız gereken Girne Kalesi, kışın 09:00-13:00/14:00-16:45 ve yazın 09:00-14:00/17:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Kale resmi tatil günlerinde kapalıdır.

Girne Limanı (Marina): Girne şehrinin içerisinde bulunan Girne Limanı tarihi Girne Kalesinin hemen yanındadır. Önceleri Kıbrıs’tan Anadolu ve Avrupa’ya ihraç edilen harup (keçi boynuzu) ve tuz için ambar olarak kullanılan binalar günümüzde restorant, café ve bar olarak kullanılmaktadır. Günümüzde Girne Limanı marina olarak kullanılmakta ve çok sayıda tekneye çeşitli hizmetler vermektedir. Liman içerisinde bulunan teknelerle günü birlik deniz turlarına katılabilirsiniz. Arzu etmeniz halinde bize ulaşabilir ve sizin için tur ayarlaması yapabiliriz.

Batık Gemi Müzesi: MÖ 4. yüzyılın sonlarında, içi şarap ve zeytin yağı dolu bir sürü Amfora ve binlerce badem dolu gemi, ticaret yapılacak ülkelere gitmek için Girne Limanı’ndan hareket etmiştir. Rota kesin olarak bilinmemekle beraber gemi limandan ayrıldıktan kısa bir sure sonra sebebi bilinmeyen bir şekilde batıyor. Binlerce yıl deniz altında kalan gemi, 1968-9 yıllarında ABD’deki Pensilvanya Üniversitesi tarafından su yüzüne çıkartılıyor. Yaklaşık 30 metre derinlikten parça parça su yüzüne çıkarılan gemi, Dünya’daki deniz dibinden çıkarılan en eski ikinci Batık gemi ünvanını taşıyor. Birincilik ise Türkiye’deki Kaş açıklarında çıkarılan gemiye aittir. Yaklaşık 15 metre uzunluğunda ve 4.4 metre genişliğinde olan geminin yapımında Kızıl Çam kullanılmıştır. Konu gemi Girne Kalesi içerisinde sergilenmektedir.

Alagadi Plajı: Girne’den Esentepe’ye doğru yola çıktığınızda 16. kilometrenin sonlarında yolun solundan girip 600 metre kadar ilerlediğinizde ulaşabileceğeniz Alagadi Plajı Kıbrıs’ın büyük sahillerinden biridir. Yaz aylarında çok kalabalık olan plajın tek misafirleri insanlar değil. Yaz aylarında Kıbrıs’a yumurtlamak için gelen caretta caretta ve gren turtles cinsi kablumbağaların en çok uğradığı plajdır. Gün batımından sonra bu plaj, kaplumbağaların zarar görmemesi için araç trafiğine kapalıdır. 1999 yılında Alagadi Turtle Paradise Bar ve Restaurant isimli modern bir restaurant halkın hizmetine sunulmakla beraber plaja giriş ücretsizdir. Kaplumbağaların sahile çıkıp yumurtlamadıkları alanları ve yavru kaplumbağaların yumurtadan çıkıp sahile ulaşma anlarına tanık olabilirsiniz.

St Andrew Kilisiesi: Kuzey Kıbrıs’ta bulunan iki Anglikan Kilisesinden biri olan St Andrew Kilisesinde Protestan geleneklere uygun olarak dini etkinlikler (vaftiz, ayin vs) yapılmaktadır.

Girne Hayvanları Koruma Derneği (KAR): Arapköy’de bulunan bu dernek, hasta, yaralı ve yardıma muhtaç hayvanlara bakarak hayvanların bakımı için para toplama faaliyeti yürütmektedir. Konu derneğe başvurarak hayvanlar için sizler de bir katkı koyabilirsiniz.

Geçitköy Barajı: Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a sağlanan su temin projesi kapsamında Girne yakınlarında bulunan Geçitköy’de kurulan barajdır. 65 metre yüksekliğinde olan baraj 2014 yılında bitmiştir. Akdeniz’e döşenen borularla Türkiye’de bulunan Alaköprü Barajı’ndan Kuzey Kıbrıs’taki Güzelyalı merkezine ulaşan su Adanın su ihtiyacının karşılanmasında çok önemli bir faktördür. Gelen su, sadece kullanma suyu olarak değil aynı zamanda tarımsal alanların sulanmasında da kullanılacaktır.

Karaoğlanoğlu Şehitliği: 1974 yılında yapılan Mutlu Barış Harekatı esnasında şehit olan Türk silahlı Kuvvetleri askerleri anısına yapılan şehitliktir. Şehitliğin ismi, Kıbrıs Barış Harekatı esnasında adaya ilk çıkan Türk subayı olan Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’ndan gelir. Girişte bulunan iki sütun, Kıbrıs’dan anavatan Türkiye’ye açılan kapıyı temsil eder.

Hz. Ömer Türbesi (Tekkesi): Tekke, Girne’ye yaklaşık 7 km mesafede bulunan Çatalköy bölgesinde deniz kıyısında bulunmaktadır. MS 647 yılında gerçekleşen Arap akınları esnasında, komutan olan Ömer ve altı arkadaşı bu bölgede şehit olmuş ve akabinde bu bölgede yer alan bir mağaraya gömülmüşlerdir. Osmanlıların Kıbrıs’ı fethetmesinden sonra bu yedi şahısa ait olan kemikler gömüldükleri yerden çıkartılarak bugünkü Hz. Ömer Türbesi’ne gömülmüşlerdir. Hz. Ömer Türbesi 1963 yılındaki Rum saldırıları ile mahvolmuş, 1974 yılında ise Türbeye yıldırım çarpmış ve 1978 yılında bakımdan geçmiştir.

Girne İkon Müzesi: Asıl adı Archangelos Mihail Kilisesi olan bu yapı, bir kilise olarak 1860 yılında inşa edildikten sonra 1885 yılında Girne’nin hemen hemen her yönünden görülebilen çan kulesi eklenmiştir. Toplamda üç katlı olan yapıda ikonlar sergilenmektedir. Girne’de Eski Lİman bölgesinde yer alan yapı doğu-batı yönünde uzanan tek mekanlı kilisedir.

Escape Beach Club: Girne’nin 5 km batısında bulunan Alsancak bölgesindeki Yavuz Çıkarma Plajında yer alan bu club size konforlu bir imkan sunuyor. Üstelik giriş ücretsiz. Size bir plajdan fazlasını sunarak çok farklı deniz aktivitelerini hizmetinize veriyor. Özellikle yaz sezonunda çok kalabalık olan bu plajın karşısındaki adacık doğal bird dalga kıran vazifesi görerek plajın her daim sakin olmasını sağlıyor. Escape, Kuzey Kıbrıs’ın en popüler plajlarından birisidir.

Diana Beach: Girne-Çatalköy mevkisinde bulunan Diana Beach size sakinlik ve huzur sunuyor. Uygun fiyata şezlong ve şemsiye kiralayıp snack tarzı atıştırmalıkların tadına bakabilirsiniz.Kuzey Kıbrıs’ın en önemli doğal sahillerinden birisi olan Diana Beach’de güneşin batışını izlemek bambaşka bir keyif verecektir.