Kıbrıs’ta hava durumu, özellikle Kıbrıs’ı ziyaret edecek olan şahıslar için çok önemli bir konudur. Kıbrıs “yarı kurak” iklim kuşağında yer almakta olup Akdeniz İklimi Adada hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Kuzey Kıbrıs’ta en sıcak dönem 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında görülmektedir. Bu dönemde sıcaklık 37-40 derece civarlarında olmaktadır. En soğuk ay ise Ocak ayıdır. Bu dönemde ise sıcaklık 9 derece civarında olmakta olup geceleri ani hava değişimlerinden dolayı “don” olayları görülmektedir.
Kıbrıs’ta hava durumu konusunda hemen herkesin en merak ettiği konu denize girme dönemleridir. Kıbrıs’ın eşsiz denizine girip güzel bir deneyim yaşamak için en uygun dönem Haziran-Eylül aylardır. Bunun yanında eğer benim gibi bir deniz tutkunu iseniz Nisan-Kasım aylarında rahatça denize girebilirsiniz. Denize girdiğiniz zaman mutlaka dikkatli olun ve akıntılara kapılmamak adına lütfen çok fazla içeriye açılmayın.

Kıbrıs’ta hava durumu ile ilgili olarak sizleri en sıcak aylar ve saatler konusunda da uyarmak istiyorum. Özellikle Temmuz-Ağustos aylarında 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıda dolaşmak tehlikeli olmaktadır. Hava inanılmaz sıcak ve bunaltıcı olmaktadır. Herhangi bir hastalığı olanların (kalp, damar, tansiyon vs) özellikle bu dönemde dışarıda dolaşması tehlikelidir. Aşağıda size Kıbrıs’ta aylara göre oluşan hava durumu grafiğini sunuyoruz: